Omnio

                                           Basisonderwijs voor Hoogbegaafden regio Eindhoven                                        

Welkom op de site van Omnio. Omnio biedt fulltime basisonderwijs aan hoogbegaafde kinderen.

De belangstelling voor hoogbegaafde kinderen neemt toe. Steeds vaker wordt deze groep erkend als een belangrijk potentieel voor de samenleving. Helaas kunnen reguliere basisscholen in de praktijk niet altijd bieden wat deze kinderen nodig hebben, waardoor hoogbegaafde leerlingen kunnen vastlopen op diverse gebieden.

Sinds september 2009 biedt de Stichting Algemeen Toegankelijk Onderwijs (SALTO) in Eindhoven fulltime onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen van groep 4 t/m 8 uit de regio Eindhoven. In de Omnio groepen kunnen deze kinderen samen met gelijkgestemden en samen met gespecialiseerde leerkrachten hun sociale en cognitieve competenties optimaal ontwikkelen, op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. Veiligheid en uitdaging zijn hierbij sleutelwoorden. Dankzij deze vorm van onderwijs gaan de kinderen weer met plezier naar school.

Informatiemiddagen Fulltime Onderwijs Omnio.
Op dit moment zijn er geen informatiedagen meer. In schooljaar 2022-2023 worden er nieuwe informatiedagen bekend gemaakt. 

Heeft u interesse in fulltime hoogbegaafdheidsonderwijs voor uw kind of een leerling uit uw klas/school? Dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Tijdens de informatiemiddag vertellen wij u graag hoe ons onderwijs eruit ziet, wat onze visie daarachter is en wat de aanmeldingsprocedure is. Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen in een van de klaslokalen tijdens de rondleiding. Voordat u een individueel gesprek aanvraagt waar gesproken wordt over uw kind volgt u eerst een algemene informatiemiddag. Dan worden een aantal dingen duidelijk en kunt u gerichter aangeven of een vervolggesprek gewenst is.