Omnio

                                           Basisonderwijs voor Hoogbegaafden regio Eindhoven                                        

Welkom op de site van Omnio. Omnio biedt fulltime basisonderwijs aan hoogbegaafde kinderen.

De belangstelling voor hoogbegaafde kinderen neemt toe. Steeds vaker wordt deze groep erkend als een belangrijk potentieel voor de samenleving. Helaas kunnen reguliere basisscholen in de praktijk niet altijd bieden wat deze kinderen nodig hebben, waardoor hoogbegaafde leerlingen kunnen vastlopen op diverse gebieden.

Sinds september 2009 biedt de Stichting Algemeen Toegankelijk Onderwijs (SALTO) in Eindhoven fulltime onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen uit de regio Eindhoven. In de Omnio groepen kunnen deze kinderen samen met gelijkgestemden en samen met gespecialiseerde leerkrachten hun sociale en cognitieve competenties optimaal ontwikkelen, op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. Veiligheid en uitdaging zijn hierbij sleutelwoorden. Dankzij deze vorm van onderwijs gaan de kinderen weer met plezier naar school.

In verband met de grote toestroom van aanmeldingen zijn we gestart met een interesselijst. Kennismakingsgesprekken zullen pas plaatsvinden als er ruimte is voor nieuwe aanmeldingen. In volgorde van binnenkomst op de interesselijst wordt u uitgenodigd. Indien u interesse heeft in Omnio stuurt u een mail naar Omnio@bs-karregat.nl  t.a.v. Dea Steen.

Ouders die reeds een kennismakingsgesprek hebben gehad of al verder zijn in de aanmeldingsprocedure volgen gewoon de procedure die al loopt.

 

Basisschool voor hoogbegaafden, hoogbegaafdenonderwijs, hoogbegaafdheidonderwijs, hoogbegaafheidsonderwijs, leonardo onderwijs,