foto039;s 't Karregat - 2018-2019

2018-2019

Van een aantal activiteiten tonen we hier een collage van foto's

Week tegen racisme en discriminatie

Van 6 t/m 10 mei werken we met de gehele school in het thema: tegen racisme en discriminatie.
Mede danzij Meester Roy, Amnesty International en Unicef.

Racisme en discriminatie

Koningsspelen

Het was een dag vol gezelligheid, sportiviteit en een prijs voor beste spandoek!

Koningsspelen 2019

Verkeersdiploma

Het was een spannende tocht op de fiets, maar al onze leerlingen kregen een welverdiend verkeersdiploma

overhandigt door onze directeur Anneke!

Verkeersdiploma

Muziek

We hebben genoten van de muziek en de uitleg van het Eindhovens Senioren Orkest!

Senioren orkest

Fietsexamen

Klaar voor het examen!

Sneeuwpret

Heerlijk: samen spelen in de sneeuw in 'ons park'

Kerstkoor

Met kerstmis werden kinderen en ouders ontvangen door een geweldig kerstkoor van leerlingen uit verschillende groepen.

Kerstkoor Karregat 2018

Plusklas

De Plusklas-groepen 6-7-8 hebben gewerkt aan een project taal, hierbij kwamen ze ook op onderzoeksvragen: wat als communiceren niet zo gemakkelijk gaat?
Hierbij hebben ze ook ervaren hoe het voor iemand kan zijn die bijvoorbeeld slechtziend is of blind. Hiervan enkele foto's.

Plusklas Karregat

Buurthelden:

Op dinsdag 16 januari was de kick-off van Buurthelden: een initiatief van Tongelre Actief. Tongelre Actief is opgezet door Eindhoven Sport, zij zijn hiervoor de samenwerking aangegaan met Dynamo Jeugdwerk. Tijdens de kick-off werden 15 kinderen uit groep 7 en 8 van bassisscholen ‘t Karregat en De Boog door burgemeester John Jorritsma beëdigd tot Buurtheld. Na een programma van 20 lessen ontvangen de kinderen een heus Buurthelden-diploma.

Karregat buurthelden

Les: dode hoek:

Op 14 december hebben de kinderen van de zebra’s en de chimpansees een les gehad over de dode hoek bij vrachtwagens.
Deze les was super interessant; de kinderen weten nu wat ze wel en niet moeten doen in de buurt van een rijdende vrachtwagen.

dode hoek

Nationaal schoolontbijt

Ook wij hebben kunnen genieten van een heerlijk schoolontbijt.

schoolontbijt

Schoolschaatsen

Veel 'Karregatters' namen deel aan het school-schaatsen. Hiervoor kregen zij een mooie medaille.

Schoolschaatsen

Paddenpoel

In het najaar helpen wij graag met verschillende groepen mee aan het gereed maken van de paddenpoelen in de buurt van de school.

Paddenpoel 2018

Sinterklaas 2018

Sinterklaas bracht onze school weer een bezoek.
We hebben genoten van de gezelligheid, de gekke kookkunsten van Piet, de mooie surprises en het lekkers.

Sinterklaas 2018

GLOW 2018

Voor Glow werden er mooie kunstwerken gemaakt door verschillende groepen

Glow 2018 bs 't Karregat